Untitled
12 apr 2012
week 19: 5 t/m 11 april

Op 05 april moesten we naar het consultatiebureau voor de 3e vaccinaties. Deze keer werden de prikjes gezet door de wijkverpleegkundige. Bas woog 6.115 gram en was 62 cm lang. Met zijn gewicht en lengte volgt hij mooi de curves, de omtrek van zijn hoofdje was deze keer iets minder gegroeid dan volgens de curve zou moeten, maar dat was niets om ons zorgen over te maken. We hebben het vooral over de voedingen gehad. Bas is de laatste tijd erg snel afgeleid. Als er iemand langs komt of als hij de televisie hoort of ziet, dan is het logisch dat hij afgeleid is, maar hij kan ook ineens bijzonder geinteresseerd zijn in de lamp of in een stekker die in het stopcontact zit. Eerst dronk hij ongeveer 20 minuten per voeding, nu drinkt hij 5 tot 10 minuten goed door en dan gaat hij rond liggen kijken. Met moeite lukt het me dan om hem nog 5 minuten langer te laten drinken. Dat hij snel is afgeleid hoort bij zijn leeftijd en hij drinkt ook korter omdat hij nu hij wat ouder is makkelijker/sneller kan drinken dan in het begin. Dat hij netjes volgens de curve aankomt en hij het over het algemeen 4 uur tussen 2 voedingen uithoudt wijzen erop dat hij niets te kort komt. Er is geadviseerd om nog geen fruithapjes te geven. Het zou het beste zijn daarmee te wachten tot Bas 6 maanden oud is, omdat de darmpjes dan verder gerijpt zijn en er minder kans bestaat op allergieën. Bij het zetten van de prikjes heeft hij gehuild, daarna werd hij snel rustiger. ’s Middags thuis heeft hij echter nog een hele tijd behoorlijk gehuild, totdat hij zo moe was dat hij al snikkend in slaap gevallen is.
Op goede vrijdag 06 april zijn we bij opa en oma Van Aerle op bezoek geweest. Tante Maartje en Eline waren er ook. Daarna zijn we naar Dorine en Mats gewandeld. Het was erg mooi weer. Bas en Mats hebben even samen in de box gelegen, een tijdje lagen ze zelfs hand in hand. Toen was het voor Mats bedtijd en heeft Bas nog even alleen in de box gelegen. Toen ook hij moe werd, heeft hij in de kinderwagen geslapen, terwijl Dorine en ik hebben bijgekletst. Het was gezellig. ’s Avonds heeft Bas een paar uurtjes bij opa en oma Van Aerle “gelogeerd”, toen Mark en ik voor de eerste keer met zijn tweetjes uit eten zijn gegaan. ’s Nachts heeft Bas zich voor het eerst sinds lange tijd weer om 02.00 uur gemeld voor een 6e voeding, maar dat was het zeker wel waard! Het was erg fijn om weer even echt met zijn tweeën te zijn.
Op eerste paasdag zijn we bij opa en oma Van Mierlo geweest. Eerst hebben Esther en Lars gezocht in de tuin, daarna hebben we met zijn allen gegeten. ’s Middags hebben we nog wat spelletjes gedaan en na het avondeten zijn we weer naar huis gegaan, omdat Bas erg onrustig was en niet meer in het ledikantje wilde slapen.
Op tweede paasdag zijn we bij opa en oma Van Aerle geweest. Ook daar was de paashaas geweest. Nadat Eline alle cadeautjes gevonden en uitgepakt had, hebben we gegourmet.
10 April was een rustige dag voor ons. Ik heb Bas gemasseerd en op een klein rondje naar de supermarkt na zijn we lekker thuis gebleven.
Op 11 april zijn we met Lieke en Julian gaan wandelen. We zijn naar de Kasteeltuin geweest en hebben samen een boodschap gedaan. Daarna hebben Lieke en Julian bij ons gegeten. Het was gezellig; het was alweer even geleden dat we elkaar gezien hadden.
Bas is een paar keer rond 05.00 uur huilend wakker geworden. Gelukkig slaapt hij, als we hem een schone luier aandoen en hem zijn speentje geven, weer door en meldt hij zich tussen 07.00 en08.00 uur voor de eerste voeding.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative